CARAVANFORUM

caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  CalendarCalendar  GalleryGallery  HjelpHjelp  SøkSøk  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

Share | 
 

 Problem med alde 3000

Vis Forrige Tema Vis Neste Tema Go down 
AvInnlegg
robin



Male
Antall Innlegg : 4
Localisation : Harstad, Troms
Registration date : 09.05.2011

PosteTema: Problem med alde 3000   Man 9 Mai 2011 - 20:42

Hei.
Har kjøpt ei knaus azur, 2001 mod.
Når jeg slår på varmen, går det bare ett lite øyeblikk så slår brenneren ut. Jeg må da trykke inn reset-knappen, så starten den på nytt. Den brenner ikke lengre enn at at det blir varmt ca 15 cm ut på sløyfa. Noen som har en ide om hva dette kan være?
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sten Rune
Admin
Admin


Male
Antall Innlegg : 15853
Age : 46
Localisation : Sande i Vestfold
Registration date : 15.03.2007

PosteTema: Re: Problem med alde 3000   Man 9 Mai 2011 - 21:03

Har du sjekket at sirkulasjonspumpa går?

Kan også være at du har luft i systemet.

_________________
Sten Rune


"Je har ei lita vogn fra nittenseksogåtti,
men den vogna mi har je det godt i...."

Adria 530 -86 (med gulvvarme over HELE gulvet)
Chevrolet Suburban -95








Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
robin



Male
Antall Innlegg : 4
Localisation : Harstad, Troms
Registration date : 09.05.2011

PosteTema: Re: Problem med alde 3000   Man 9 Mai 2011 - 21:14

er litt blank, så jeg må spørre, hvordan skjekker jeg om den går..? kan den slås av/på?
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sten Rune
Admin
Admin


Male
Antall Innlegg : 15853
Age : 46
Localisation : Sande i Vestfold
Registration date : 15.03.2007

PosteTema: Re: Problem med alde 3000   Man 9 Mai 2011 - 21:21


Jeg kjenner ikke til Alde 3000, så det kommer noen flere svar her tenker jeg. Men ofte så er det en 12v pumpe og en 230v pumpe. Disse skal du kunne velge mellom.

_________________
Sten Rune


"Je har ei lita vogn fra nittenseksogåtti,
men den vogna mi har je det godt i...."

Adria 530 -86 (med gulvvarme over HELE gulvet)
Chevrolet Suburban -95








Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sten Rune
Admin
Admin


Male
Antall Innlegg : 15853
Age : 46
Localisation : Sande i Vestfold
Registration date : 15.03.2007

PosteTema: Re: Problem med alde 3000   Man 9 Mai 2011 - 21:25


_________________
Sten Rune


"Je har ei lita vogn fra nittenseksogåtti,
men den vogna mi har je det godt i...."

Adria 530 -86 (med gulvvarme over HELE gulvet)
Chevrolet Suburban -95








Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
robin



Male
Antall Innlegg : 4
Localisation : Harstad, Troms
Registration date : 09.05.2011

PosteTema: Re: Problem med alde 3000   Man 9 Mai 2011 - 22:05

Takk for svarene, skal prøve meg fram..
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Gjest
Gjest



PosteTema: Re: Problem med alde 3000   Man 9 Mai 2011 - 22:47

Hvis resetknappen må trykkes inn så er det kanskje ikke vann i tanken (tappevann). Og sirkulasjonspumpen er ikke satt i gang eller ike virker. Da varmer du bare lufta i tanken, og da kobler overopphetingsvernet inn.

Glykolen varmes også, men når det blir varmt bare noen cm inn på slangen så er ihvertfall ikke noen pumpe igang. Og siden du ikke avrmer noe tappevann (tror at det kan være problemet, sjekk at du virkelig har fyllt tappevann på Alden først). Om du har 230V pumpe så må også den ha 12V styrestrøm, og har du 12V pumpe også så finnes det en velger for å veksle mellom de 2 systemene.

Oppsummert:
1:):sjekk om du har fyllt opp tappevann i Alden (steng tømmekranene i gulvet).
2:) hvis du virkelig har det, sjekk om sirkulasjonspumpen(e) virker.

Tror du skal finne utav det med dette om det er slik du beskriver. Tror at ingen av delen over er oppfyllt, mao at du hverken har du har tappevann eller at noen pumpe virker/ikke er påslått.

230V pumpen kjenner du en svak during i Alden om den er påslått. 12V bråker en del, og mye på trinn 2. Og det skal surkle i ekspansjonskaret. Da vet du at en pumpe går. Ingen surkling=ingen pumpe er startet!
Til Toppen Go down
Jan Ole
MODERATOR
MODERATOR


Male
Antall Innlegg : 13148
Age : 49
Localisation : Måløy.
Registration date : 11.03.2007

PosteTema: Re: Problem med alde 3000   Man 9 Mai 2011 - 23:31

Det trenger ikke å vere tappevann påfyllt. Varmeelementene sitter inne i glycolkretsen.
12v pumpe med to trinn er det bare noen få som har.
Virker som enten pumpe ikke går, eller luft i systemet, som noen kloke allerede har påpekt....

_________________
Dethleffs Camper Lifestyle 720 SK -08
Vw Caravelle 2,5 Tdi 4motion -09
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Gjest
Gjest



PosteTema: Re: Problem med alde 3000   Tir 10 Mai 2011 - 7:13

Som Jan Ole skriver; du trenger ikke tappevann om du ikke vil ha det. Jeg stenger av dette om vinteren i perioder, men da MÅ ei pumpe gå ellers så skjer det du beskriver. Jeg opplevde det en gang, og det er slikt en lærer av.
Til Toppen Go down
Tom
DIREKTØR!
DIREKTØR!


Male
Antall Innlegg : 897
Age : 53
Localisation : Harstad
Registration date : 11.09.2007

PosteTema: Re: Problem med alde 3000   Tir 10 Mai 2011 - 8:37

Har selv opplevd at den ikke ville gå på gass og da var det termostaten som var gåen og måtte skifte hele følersettet.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Gjest
Gjest



PosteTema: Re: Problem med alde 3000   Tir 10 Mai 2011 - 15:50

Tom: om den ikke går på gass så kobler jo ikke overopphetingsvernet inn, og det er jo det som skjer her. At den ikke starter på gass er et helt annet problem, og ganske sikkert irrelevant slik problemet er beskrevet av Robin.

Her ser det ut som at sirkulasjonen ikke virker, og at det ikke er tappevann i tanken. Da kobler Alde'n ut etter få minutter, og må resettes. Så får vi se hva Robin finner ut etter hvert.
Til Toppen Go down
robin



Male
Antall Innlegg : 4
Localisation : Harstad, Troms
Registration date : 09.05.2011

PosteTema: Re: Problem med alde 3000   Tor 26 Mai 2011 - 17:12

da har jeg fått varme i vogna mi..
det var nok sirkulasjonspumpa som lagde klusset, den ene ledningen var dårlig.. Når jeg fikk fikset den, gikk pumpa, å brenneren slo seg ikke ut lenger. Takk for gode råd..!
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sponsored content




PosteTema: Re: Problem med alde 3000   Today at 18:59

Til Toppen Go down
 
Problem med alde 3000
Vis Forrige Tema Vis Neste Tema Til Toppen 
Side 1 av 1

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: CAMPINGVOGNER :: VARMESYSTEMER-
Gå Til: