CARAVANFORUM

caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  CalendarCalendar  GalleryGallery  HjelpHjelp  SøkSøk  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

Share | 
 

 Tempo 100

Vis Forrige Tema Vis Neste Tema Go down 
Gå til side : Previous  1, 2, 3
AvInnlegg
janp
GENERAL!
GENERAL!


Antall Innlegg : 2629
Registration date : 19.01.2012

PosteTema: Re: Tempo 100   Ons 24 Aug 2016 - 17:58

Foreløpig er Tempo100 lagt død.
Vil kanskje være aktuellt om 2 år, men da dukker det opp noe annet også. Men planer er en ting (og ønsker), noe annet er gjennomførbarheten.
Har tidligere kikket litt på bobil, og da på Bürstner. Men har ikke likt de jeg har kikket på. Men så byttet naboen inn sin Bürstner til en Carthago E-Line. Og det var noe annet. Men prisene er noe drøy da, ca 1,6 årets utgave. Og det er ikke helt gjennomførbart med finansiering. Så får vi se hva som dukker opp.

Tenkte på Mosel første gang for 3-4 år siden, men det ble ikke noe av før i år. Men lærdom fra i år så vet vi mye mere. Tempo 100 er allikevel noe som er greitt å ha når man kjører på de tyske veiene, det lærte vi i år.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
quattro1
ROYAL CARAVANER
ROYAL CARAVANER


Male
Antall Innlegg : 372
Registration date : 08.12.2011

PosteTema: Re: Tempo 100   Ons 24 Aug 2016 - 20:25

Skikkelig bobil er skikkelig dyrt, ingen tvil om det. I og med at vi kun bruker vogn i sommerferien har vi ikke vurdert bobil. Og så liker vi å finne en grei base og ha en vanlig bil å kjøre rundt med, da kommer man rundt overalt, og kommer f.eks. inn i parkeringshus.

Men dette spørs jo på bruken, selvsagt. Dersom jeg skulle vurdere bobil ville jeg nok heller sett på såkalte city-bobiler, som er mer varebilstørrelse, f.eks. Pøssl. Har en bekjent som kjøpte en slik, og den var overraskende innholdsrik. Man har det man trenger, og sørover sitter vi likevel vanligvis ute under markisen.

Men inntil videre blir det nok vogn for oss, antar jeg. Men det koster jo med skikkelig drabil også, selvsagt.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
vesto
CARAVANER
CARAVANER
avatar

Antall Innlegg : 119
Localisation : Trondheim, Hommelvik
Registration date : 19.01.2013

PosteTema: Re: Tempo 100   Ons 24 Aug 2016 - 22:07

Så hvor stor bot får man om man kjører i 100 km/t i Tyskland og Danmark uten Tempo 100 godkjenning?
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
quattro1
ROYAL CARAVANER
ROYAL CARAVANER


Male
Antall Innlegg : 372
Registration date : 08.12.2011

PosteTema: Re: Tempo 100   Tor 25 Aug 2016 - 11:57

Mener det i alle fall i Tyskland er langt lavere fartsbøter enn her hjemme, ca. 30 euro for å kjøre i 100 uten godkjenning.

I Danmark må man vel ut med vel DKK 1.000,-. Uansett betydelig lavere bøtesatser enn her hjemme, men i Norge er jo bilbruk umoralsk på et underlig vis??

Erfaringsmessig kjører de fleste, med og uten godkjenning for tempo 100, i ca 90 - 100 nedover kontinentet. Har aldri sett noen som er blitt stoppet. Kjører man i 80 får man vogntog liggende tett på halen, og man vil bli stadig forbikjørt av vogntog, ikke noe trivelig. Også før jeg fikk godkjenning kjørte jeg i 90 - 100 gjennom Tyskland, Østerrike og Italia i flere år, og ble aldri stoppet. Har også opplevd et par ganger å ha Polizei på halen (uten godkjenning), men ble ikke stoppet. De ser vel etter at man har kontroll på kjøringen.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
janp
GENERAL!
GENERAL!


Antall Innlegg : 2629
Registration date : 19.01.2012

PosteTema: Re: Tempo 100   Tor 25 Aug 2016 - 20:51

quattro1 skrev:
Og så liker vi å finne en grei base og ha en vanlig bil å kjøre rundt med, da kommer man rundt overalt, og kommer f.eks. inn i parkeringshus.
Det er akkurat det som er det som taler imot dette med bobil, man blir lite mobil om man vil farte i området rundt. Og det er nettopp slik vi gjør det i dag.

quattro1 skrev:
Men dette spørs jo på bruken, selvsagt.  Dersom jeg skulle vurdere bobil ville jeg nok heller sett på såkalte city-bobiler, som er mer varebilstørrelse, f.eks. Pøssl. Har en bekjent som kjøpte en slik, og den var overraskende innholdsrik.
Vi var på Elmia i Jønkøping i fjor høst nettopp for å se på City-bobiler. Men de ble avskrevet ganske fort. Ganske enkelt for de er ganske dyre, de er trange selv om man velger den lengste på 6,4m. Fremsetene må rettes helt opp før de kan snues, og selv da er det trangt mot sidene. Kikket på Pössl, La Strada og et par-tre til.

Men jeg ser det igjen og igjen når det gjelder bobil (er en del off-topic nå), men det er slående denne uroen blant mange bobileiere. Kommer sent og skal videre. Må bo billig på Stell-plasser. Ikke alle, men antallet er stort. Så kjøper man bobil så blir man av den sorten som ikke har ro i ræva. Og det er ikke slik vi ferierer. Vi vil ikke være av den rastløse sorten som ikke skal bruke penger på overnatting, bare kjøre og kjøre rundt. I Mosel var det lett å observere. Og dette med lastebiler var ikke noe som jeg satte pris på. Var komfortabelt å lugge rundt 90, men sakket jeg ned noen få km så kom de sigende. Og det er slitsomt i lengden. Men mye lærdom ble det på de dagene vi var på veien.

Men man kan ha litt høyere fart enn med CV, og det er jo alltids noe. Cool
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
vesto
CARAVANER
CARAVANER
avatar

Antall Innlegg : 119
Localisation : Trondheim, Hommelvik
Registration date : 19.01.2013

PosteTema: Re: Tempo 100   Tor 25 Aug 2016 - 21:03

quattro1 skrev:
Mener det i alle fall i Tyskland er langt lavere fartsbøter enn her hjemme, ca. 30 euro for å kjøre i 100 uten godkjenning.

I Danmark må man vel ut med vel DKK 1.000,-.  Uansett betydelig lavere bøtesatser enn her hjemme, men i Norge er jo bilbruk umoralsk på et underlig vis??

Erfaringsmessig kjører de fleste, med og uten godkjenning for tempo 100, i ca 90 - 100 nedover kontinentet.  Har aldri sett noen som er blitt stoppet.  Kjører man i 80 får man vogntog liggende tett på halen, og man vil bli stadig forbikjørt av vogntog, ikke noe trivelig.  Også før jeg fikk godkjenning kjørte jeg i 90 - 100 gjennom Tyskland, Østerrike og Italia i flere år, og ble aldri stoppet.  Har også opplevd et par ganger å ha Polizei på halen (uten godkjenning), men ble ikke stoppet.  De ser vel etter at man har kontroll på kjøringen.

Kjører selv i 100-110 med vår Solifer S5 hvis fartsgrensen er 100 eller 120.
Både bil og vogn trives i den hastigheten, så får jeg håpe at politiet også kan trives med det. Cool

Kjører mest i Sverige, men har hørt at de kan være strenge på dette der. Har uansett nesten ikke sett en eneste politi eller kontroll de ukene vi er der de siste årene, så man fortsetter vel med det til man eventuelt får seg en smell!
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
quattro1
ROYAL CARAVANER
ROYAL CARAVANER


Male
Antall Innlegg : 372
Registration date : 08.12.2011

PosteTema: Re: Tempo 100   Fre 26 Aug 2016 - 15:42

(Off-topic)Har også hørt at svenskepolisen kan være strenge på dette, men har ingen nyere erfaring selv fra Sverige. Har en bekjent som fikk bot der for et par år siden for å kjøre for fort, men vet ikke beløpet.

Kjører vanligvis i ca. 105 - 110 nedover kontinentet, og da er vel reell fart rett i overkant av 100. Har erfart at dersom men øker farten noe ut over dette, med hyppige forbikjøringer, så stiger forbruket fra 1 til 1,2 liter. V6'eren er nøysom i kosten på lave turtall, men begynner man å bruke mer av kreftene vil den kjapt ha mer å drikke. Å ligge i vel 100 med 1200-1400 omdreininger er behagelig og stille.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
cityhopper
CAMPER
CAMPER
avatar

Male
Antall Innlegg : 33
Age : 43
Localisation : Grimstad
Registration date : 29.03.2015

PosteTema: Re: Tempo 100   Fre 26 Aug 2016 - 16:13

Samme erfaring som flere andre her - fra Danmark og gjennom Tyskland ned til Østerrike i sommer lå jeg mye med snittfart ca 95 km/t. Da siger man sakte innpå vogntogene og kan dra forbi i korte spurter opp mot 110-120 km/t der det passer seg. Jeg hadde ingen Tempo 100 godkjenning av ekvipasjen, men kjøringen vekket ikke oppsikt hos Politzei - selv om de flere ganger passerte oss underveis. Som quattro1 erfarte, var også V6'en i Mercedesen min en del mer hissig i matfatet ved økning fra f.eks. 95 til 105 km/t. Også mye roligere oppførsel på Adria'en i fart under 100, mindre behov for å sitte å korrigere. Ja en del vogner dro forbi oss, men vi hadde ikke dårlig tid så det var igrunn helt OK. Hentet forsåvidt inn en del av dem i stigningene (Kassel etc.),  må si det var veldig behagelig med 500 nm under panseret her og der.
Det gikk med andre ord helt fint også uten Tempo 100, selv om det smarteste selvsagt er å få det på plass dersom anledningen byr seg.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
aseoghenrikAntall Innlegg : 9
Registration date : 12.05.2017

PosteTema: Re: Tempo 100   Ons 24 Mai 2017 - 9:36

ArneO skrev:


  • Vogna må ha bremser
  • Vogna må ha støtdempere
  • Vognas dekk kan maksimalt være 6 år
  • Loadindex på dekkene må tilsvare akseltrykket
  • Hastighetsmerking må minst være L (120 km/t)
  • Vogna må ha ISO-godkjent stabiliseringsanordning (Se Sikkerhetskobling)
  • Vogna må være egnet for kjøring i 100 km/t


Skikkelig newbie-spørsmål dette, men det får stå sin prøve...:

Hvordan sjekker man om vogna har støtdempere, at loadindex tilsvarer akseltrykket, at vogna har stabiliseringsanordning og at den er egnet for kjøring i 100 km/t? Hadde jo vært greit å sjekke slike ting hjemme før man bruker masse tid i ferien sin på tysk eller dansk kontrollstasjon.

Og hva med hastighetsmerking på dekkene? Jeg tror mine kun har 100 km/t, men så er de sikkert over 6 år gamle også (kjøpte vogna brukt for noen dager siden, 2006-modell), så de bør vel uansett snart byttes ut. Hvis de jeg har nå er merket med 100 km/t, betyr vel ikke det at jeg ikke kan kjøpe nye med høyere fartsmerking, håper jeg?

Henrik
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Fjell_fant
ROYAL CARAVANER
ROYAL CARAVANER
avatar

Antall Innlegg : 459
Registration date : 18.06.2012

PosteTema: Re: Tempo 100   Tor 25 Mai 2017 - 9:14

Joda. skikkelig newbie-spørsmål og da får svarene bli deretter, men husk det finnes ikke dumme spørsmål bare dumme svar.

For å sjekke om du har støtdempere på vogna må du bøye deg ned ved siden av vogna og se på innsiden av hjulet og se etter en litt grov "pinne" som står litt på skrå oppover festet i ramme og aksling. Om denne lokaliseres kan du gjenta inspeksjonen på andre side av vogna for å konstatere om det er en der også. Den tredje støtdemperen skal du forhåpentligvis finne foran på vogna, det er den som demper bevegelsene mellom bil og vogn når du bremser, men denne har ingen ting med Tempo 100 å gjøre. Men når du først er der så kan du sjekke om du har en stabiliseringsanordning der (den delen som du kobler vogna til bilen med). Er det bare en metall farget bit som du slipper ned på kula har du sannsynligvis ikke dette, men har du en som låses med en ekstra bevegelse fra deg ofte i fargene blå eller rød er det mest sannsynlig at du har dette. Når du skal sjekke loadindex går du tilbake til der du begynte dvs. bøye deg ned ved siden av vogna og se på dekket. her må du kanskje ty til litt ekstra verktøy da du muligens må legge sammen det som står på det ene dekket med det som står på det andre (ved boggivogn er det alle fire dekkene som gjelder).

Husk at du ikke kan få Tempo 100 uten at trekkbilen oppfyller visse krav ABS og totalvekt på vogn ikke kan overskride kjøreklar vekt på bil eller egenvekt + 125 kg.

Ble banalt dette, men ta det som en spøk.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sponsored content
PosteTema: Re: Tempo 100   

Til Toppen Go down
 
Tempo 100
Vis Forrige Tema Vis Neste Tema Til Toppen 
Side 3 av 3Gå til side : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: Langs Vegen :: Veien til Kontinentet-
Gå Til: