CARAVANFORUM

caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  CalendarCalendar  GalleryGallery  HjelpHjelp  SøkSøk  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

Share | 
 

 Problemer med el. anlegget.

Vis Forrige Tema Vis Neste Tema Go down 
Gå til side : 1, 2, 3  Next
AvInnlegg
Tor-Inge
CAMPER
CAMPER


Male
Antall Innlegg : 30
Age : 43
Localisation : Rogaland
Registration date : 11.09.2007

PosteTema: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 18:41

Hei. Jeg har vært i vogna fra i går til i dag. Første overnatting etter ferien. Men det som skjedde når jeg kom inn i vogna, var at ingenting av 230-volt virket. Det viste seg at den ene av de to sikringene var slått ut. Den på 13A var slått ut mens den på 16A ikke var slått ut.

Når jeg forsøkte å slå sikringen på igjen så slo den umiddelbart ut igjen, selv om jeg ikke hadde noe 230 på.

Under senga står det en transformator-lignende sak, og når jeg satt den på "aus", så slår ikke sikringen ut. Men jeg har da kun 12v via batteriet, så ble lyset svakere og svakere.

Batteriladeren hadde et rødt lys, mens det i instruksjonsboken kun var indikert hva det betyr når lyset er hhv grønt, gult og orange. Batteriladeren var også så varm at jeg ikke kunne ta på den - så jeg trakk ut støpselet.

Hva kan feilen være? Legger ved noen bilder av hhv sikringen, tranformatoren under senga og laderen.


Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Espen V
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!


Male
Antall Innlegg : 1312
Age : 34
Localisation : Ålesund =)
Registration date : 23.09.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 18:46

Prøvde du laderen etter at den var blitt kald igjen?
Er vel stor fare for at den har tatt kvelden, etter det du skriver her...
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sten Rune
Admin
Admin


Male
Antall Innlegg : 15853
Age : 46
Localisation : Sande i Vestfold
Registration date : 15.03.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 18:47

Tor-Inge

Tror nok det er omformeren din som er problemet. Den Mascot-laderen du har på det nederste bildet, vil lyse rødt (oransj) når batteriet ditt er veldig dårlig. Har samme lader i min vogn.

_________________
Sten Rune


"Je har ei lita vogn fra nittenseksogåtti,
men den vogna mi har je det godt i...."

Adria 530 -86 (med gulvvarme over HELE gulvet)
Chevrolet Suburban -95








Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Gjest
Gjest



PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 18:49

Tor Inge

den trafo'n er vel ingen trafo, men en omformer, ut av hva du skriver, er denne enten gåen, eller at sikringen ikke tåler startstrømmen på den....

prov å napp ut sikringene fra den, samt få løst ut den automatsikringen, og det går..... hvis ikke, løsne kablene som går ut, og koble de fra..... skriv bare opp hvor de var.....

prøv så å starte omformeren på tomgang, går nå sikringen, er omformeren ganske garantert gåen, du kan jo og for sikkehets skyld, prøve å plugge den i en annen 230V, feks rett i stolpen, men det lukter gåen omformer....
Til Toppen Go down
Sten Rune
Admin
Admin


Male
Antall Innlegg : 15853
Age : 46
Localisation : Sande i Vestfold
Registration date : 15.03.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 18:49

Tor-Inge

Hadde det vært forbruker-kursene (12v) som hadde vært problemet hadde kurs-sikringene din gått, så her er det kortsluttning i omformeren din.

_________________
Sten Rune


"Je har ei lita vogn fra nittenseksogåtti,
men den vogna mi har je det godt i...."

Adria 530 -86 (med gulvvarme over HELE gulvet)
Chevrolet Suburban -95








Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Espen V
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!


Male
Antall Innlegg : 1312
Age : 34
Localisation : Ålesund =)
Registration date : 23.09.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 18:51

Det var det å lese hele teksten før jeg svarer da.. Embarassed
Selvfølgelig-omformeren, ikke laderen..
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Tor-Inge
CAMPER
CAMPER


Male
Antall Innlegg : 30
Age : 43
Localisation : Rogaland
Registration date : 11.09.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 19:20

men var det ikke rart at lyset på laderen var helt rødt, når rødt ikke står beskrevet på laderen. Det var vel også merkelig at laderen skulle bli så varm.

Angående omformeren. Trenger jeg egentlig denne så lenge jeg har batteri og lader, og alltid er tilkoblet 230v? Kan man ikke bare koble denne ut?
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Gjest
Gjest



PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 19:23

Ladere blir bra varme når de jobber, og rød lampe, betyr vel kun at den leverer masse, pga forbruket....

grunnen til at omformeren sitter der, er at kurs-sikringene er der..... du trenger den ikke, men siden du nevnte at lyset var svakere på batteriet, kan det tyde på at laderen ikke er så stor???? hvor stor er den????? den bør nok være på minst 20A om du dropper omformeren.....
Til Toppen Go down
Gjest
Gjest



PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 19:25

Sten Rune skrev:
Tor-Inge

Hadde det vært forbruker-kursene (12v) som hadde vært problemet hadde kurs-sikringene din gått, så her er det kortsluttning i omformeren din.

det er greit, men startstrømmen kan få sikringen til å løse ut om det er litt last på sekundærsiden..... en trafo som spennings-settes er jo full kortslutning i startøyeblikket.... uten last, begrenses dette....
Til Toppen Go down
Sten Rune
Admin
Admin


Male
Antall Innlegg : 15853
Age : 46
Localisation : Sande i Vestfold
Registration date : 15.03.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 19:26

Tor-Inge

Lader'n min lyser også "rødt", Grønt, gul/oransj og rødt.
At laderen var så varm som du beskriver her har aldri jeg merket på min....

_________________
Sten Rune


"Je har ei lita vogn fra nittenseksogåtti,
men den vogna mi har je det godt i...."

Adria 530 -86 (med gulvvarme over HELE gulvet)
Chevrolet Suburban -95








Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sten Rune
Admin
Admin


Male
Antall Innlegg : 15853
Age : 46
Localisation : Sande i Vestfold
Registration date : 15.03.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 19:27

Det der er en Mascot 10 Amp..... jeg har akkurat samme...

_________________
Sten Rune


"Je har ei lita vogn fra nittenseksogåtti,
men den vogna mi har je det godt i...."

Adria 530 -86 (med gulvvarme over HELE gulvet)
Chevrolet Suburban -95








Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Espen V
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!


Male
Antall Innlegg : 1312
Age : 34
Localisation : Ålesund =)
Registration date : 23.09.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 19:38

En 10A lader burde jo vel holde det? Er det jeg har i vogna i alle fall.. Kan velge mellom 5 og 10A på den, og 5 blir litt lite men 10 går bra. Har ikke hatt noe problemer med at den blir for varm heller.. Kan batteriet begynne å bli dårlig også da, bare at det ikke har blitt oppdaget fordi omformeren har fungert? Er det dårlig vil jo laderen slite med å ta toppene når det blir brukt mye strøm, og dermed bli veldig varm...
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Tor-Inge
CAMPER
CAMPER


Male
Antall Innlegg : 30
Age : 43
Localisation : Rogaland
Registration date : 11.09.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 19:42

Både batteriet og laderen ble installert i 2006, og vogna er fra 2005.

Laderen var ikke så ekstrem varm, men når jeg holdt på den lenger enn 4 sekunder så ble det ubehagelig. Den var på langt nær strykjern-varm. Det har ikke vært strøm på vogna på mange måneder, så dersom batteriet var flatt så var det kanskje derfor lyset ble rødt og laderen jobbet på høygir.

Jeg har forresten aldri sett at det lyset har vært grønt.

Men jeg kan jo prøve å nappe ut alle ledningene, og se om kursen likevel går. Og så bare levere inn omformeren til rep dersom den er gåen.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Espen V
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!


Male
Antall Innlegg : 1312
Age : 34
Localisation : Ålesund =)
Registration date : 23.09.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 19:47

Hvis batteriet var lite strøm på så har den nok jobbet på høygir ja. Regner med dere brukte lys og annet på 12volten, så da er det nok ikke noe galt med den... Da skal den bli varm Smile
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Gjest
Gjest



PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 19:54

523iA skrev:
En 10A lader burde jo vel holde det? Er det jeg har i vogna i alle fall.. Kan velge mellom 5 og 10A på den, og 5 blir litt lite men 10 går bra. Har ikke hatt noe problemer med at den blir for varm heller.. Kan batteriet begynne å bli dårlig også da, bare at det ikke har blitt oppdaget fordi omformeren har fungert? Er det dårlig vil jo laderen slite med å ta toppene når det blir brukt mye strøm, og dermed bli veldig varm...

Jeg mener nok 10 A er snaut, det vil si at ved et forbruk på over 120W så tapper en av batteriet..... jeg har to stk på 20A, og jeg tapper jo av batteriene.... ta og legg sammen Wattstyrken på alle pærene, og er ikke batteriet helt sprekt, så trekker dette og strøm.... syntes ikke det er rart det her blir varmt....

Toppene gir ikke laderen, den gir sine 10A den, så gir batteriet resten....
Til Toppen Go down
Gjest
Gjest



PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 19:56

Tor-Inge skrev:
Både batteriet og laderen ble installert i 2006, og vogna er fra 2005.

Laderen var ikke så ekstrem varm, men når jeg holdt på den lenger enn 4 sekunder så ble det ubehagelig. Den var på langt nær strykjern-varm. Det har ikke vært strøm på vogna på mange måneder, så dersom batteriet var flatt så var det kanskje derfor lyset ble rødt og laderen jobbet på høygir.

Jeg har forresten aldri sett at det lyset har vært grønt.

Men jeg kan jo prøve å nappe ut alle ledningene, og se om kursen likevel går. Og så bare levere inn omformeren til rep dersom den er gåen.

på norra-kvisten, før du skrur på særlig lys, lyser i hvertfall mine ladere grønt.....

En omformer, lønner det seg nik ikke å reparere...... kast den, og inn med ny, er nok resultatet.....
Til Toppen Go down
Gjest
Gjest



PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 19:57

523iA skrev:
Hvis batteriet var lite strøm på så har den nok jobbet på høygir ja. Regner med dere brukte lys og annet på 12volten, så da er det nok ikke noe galt med den... Da skal den bli varm Smile

mine blir og såpass varme som du her beskriver..... helt naturlig det....
Til Toppen Go down
Sten Rune
Admin
Admin


Male
Antall Innlegg : 15853
Age : 46
Localisation : Sande i Vestfold
Registration date : 15.03.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 19:57

Vegard skrev:
523iA skrev:
En 10A lader burde jo vel holde det? Er det jeg har i vogna i alle fall.. Kan velge mellom 5 og 10A på den, og 5 blir litt lite men 10 går bra. Har ikke hatt noe problemer med at den blir for varm heller.. Kan batteriet begynne å bli dårlig også da, bare at det ikke har blitt oppdaget fordi omformeren har fungert? Er det dårlig vil jo laderen slite med å ta toppene når det blir brukt mye strøm, og dermed bli veldig varm...

Jeg mener nok 10 A er snaut, det vil si at ved et forbruk på over 120W så tapper en av batteriet..... jeg har to stk på 20A, og jeg tapper jo av batteriene.... ta og legg sammen Wattstyrken på alle pærene, og er ikke batteriet helt sprekt, så trekker dette og strøm.... syntes ikke det er rart det her blir varmt....

Toppene gir ikke laderen, den gir sine 10A den, så gir batteriet resten....

Har maken lader på 10 amp og batteri på 100Ah og har ingen problemer med det. Er jo bare på kvelden at jeg bruker strøm fra 12v som regel. Batteriet har jo bare godt av å bli brukt...

_________________
Sten Rune


"Je har ei lita vogn fra nittenseksogåtti,
men den vogna mi har je det godt i...."

Adria 530 -86 (med gulvvarme over HELE gulvet)
Chevrolet Suburban -95








Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sten Rune
Admin
Admin


Male
Antall Innlegg : 15853
Age : 46
Localisation : Sande i Vestfold
Registration date : 15.03.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 19:58

... men nå har jo ikke jeg vogntaket fullt av spotter heller da... Suspect

_________________
Sten Rune


"Je har ei lita vogn fra nittenseksogåtti,
men den vogna mi har je det godt i...."

Adria 530 -86 (med gulvvarme over HELE gulvet)
Chevrolet Suburban -95








Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Gjest
Gjest



PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 19:59

Sten Rune skrev:
Vegard skrev:
523iA skrev:
En 10A lader burde jo vel holde det? Er det jeg har i vogna i alle fall.. Kan velge mellom 5 og 10A på den, og 5 blir litt lite men 10 går bra. Har ikke hatt noe problemer med at den blir for varm heller.. Kan batteriet begynne å bli dårlig også da, bare at det ikke har blitt oppdaget fordi omformeren har fungert? Er det dårlig vil jo laderen slite med å ta toppene når det blir brukt mye strøm, og dermed bli veldig varm...

Jeg mener nok 10 A er snaut, det vil si at ved et forbruk på over 120W så tapper en av batteriet..... jeg har to stk på 20A, og jeg tapper jo av batteriene.... ta og legg sammen Wattstyrken på alle pærene, og er ikke batteriet helt sprekt, så trekker dette og strøm.... syntes ikke det er rart det her blir varmt....

Toppene gir ikke laderen, den gir sine 10A den, så gir batteriet resten....

Har maken lader på 10 amp og batteri på 100Ah og har ingen problemer med det. Er jo bare på kvelden at jeg bruker strøm fra 12v som regel. Batteriet har jo bare godt av å bli brukt...

for all del, men ser jo på metrene at det tappes hos meg og, selv med mine ladere.... det er ofte det drar seg ned mot 10V utpå vinterkvelden......
Til Toppen Go down
Gjest
Gjest



PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 20:01

Sten Rune skrev:
... men nå har jo ikke jeg vogntaket fullt av spotter heller da... Suspect

Det er derfr det er to batterier og to ladere hos meg..... spotene som er infeldt i taket, har eget batteri, og egen lader.......
Til Toppen Go down
Espen V
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!


Male
Antall Innlegg : 1312
Age : 34
Localisation : Ålesund =)
Registration date : 23.09.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 20:04

Vegard skrev:
Sten Rune skrev:
... men nå har jo ikke jeg vogntaket fullt av spotter heller da... Suspect

Det er derfr det er to batterier og to ladere hos meg..... spotene som er infeldt i taket, har eget batteri, og egen lader.......
Det er klart, det er stor forskjell fra vogn til vogn. Vi har stort sett på bare et par-tre lamper om kvelden, og spenningen synker jo litt utpå kvelden, men jeg har til gode å se den nede på 11V enda, og har knapt sett den under 12.. Så den tar seg jo helt opp igjen i løpet av natta...
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Jan Ole
MODERATOR
MODERATOR


Male
Antall Innlegg : 13148
Age : 49
Localisation : Måløy.
Registration date : 11.03.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 20:04

Vegard skrev:
Sten Rune skrev:
Vegard skrev:
523iA skrev:
En 10A lader burde jo vel holde det? Er det jeg har i vogna i alle fall.. Kan velge mellom 5 og 10A på den, og 5 blir litt lite men 10 går bra. Har ikke hatt noe problemer med at den blir for varm heller.. Kan batteriet begynne å bli dårlig også da, bare at det ikke har blitt oppdaget fordi omformeren har fungert? Er det dårlig vil jo laderen slite med å ta toppene når det blir brukt mye strøm, og dermed bli veldig varm...

Jeg mener nok 10 A er snaut, det vil si at ved et forbruk på over 120W så tapper en av batteriet..... jeg har to stk på 20A, og jeg tapper jo av batteriene.... ta og legg sammen Wattstyrken på alle pærene, og er ikke batteriet helt sprekt, så trekker dette og strøm.... syntes ikke det er rart det her blir varmt....

Toppene gir ikke laderen, den gir sine 10A den, så gir batteriet resten....

Har maken lader på 10 amp og batteri på 100Ah og har ingen problemer med det. Er jo bare på kvelden at jeg bruker strøm fra 12v som regel. Batteriet har jo bare godt av å bli brukt...

for all del, men ser jo på metrene at det tappes hos meg og, selv med mine ladere.... det er ofte det drar seg ned mot 10V utpå vinterkvelden......

Ikke mye igjen til moveren da Vegard.


lol! lol! lol!


Klarte ikke å holde meg.

_________________
Dethleffs Camper Lifestyle 720 SK -08
Vw Caravelle 2,5 Tdi 4motion -09
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sten Rune
Admin
Admin


Male
Antall Innlegg : 15853
Age : 46
Localisation : Sande i Vestfold
Registration date : 15.03.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 20:07

523iA

Den samme erfaringen jeg har. Hender den krabber ned mot 10-10,5V seint på kvelden og hvis lampene utvendig på vogna har vært tent fra ettermiddagen

_________________
Sten Rune


"Je har ei lita vogn fra nittenseksogåtti,
men den vogna mi har je det godt i...."

Adria 530 -86 (med gulvvarme over HELE gulvet)
Chevrolet Suburban -95








Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Espen V
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!


Male
Antall Innlegg : 1312
Age : 34
Localisation : Ålesund =)
Registration date : 23.09.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 20:08

Sten Rune skrev:
523iA

Den samme erfaringen jeg har. Hender den krabber ned mot 10-10,5V seint på kvelden og hvis lampene utvendig på vogna har vært tent fra ettermiddagen
Men vi har jo fosåvidt vogner fra det glade 80-tall da
Var litt færre ting som brukte strøm i vogna den gangen
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Gjest
Gjest



PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 20:09

J.O. skrev:
Vegard skrev:
Sten Rune skrev:
Vegard skrev:
523iA skrev:
En 10A lader burde jo vel holde det? Er det jeg har i vogna i alle fall.. Kan velge mellom 5 og 10A på den, og 5 blir litt lite men 10 går bra. Har ikke hatt noe problemer med at den blir for varm heller.. Kan batteriet begynne å bli dårlig også da, bare at det ikke har blitt oppdaget fordi omformeren har fungert? Er det dårlig vil jo laderen slite med å ta toppene når det blir brukt mye strøm, og dermed bli veldig varm...

Jeg mener nok 10 A er snaut, det vil si at ved et forbruk på over 120W så tapper en av batteriet..... jeg har to stk på 20A, og jeg tapper jo av batteriene.... ta og legg sammen Wattstyrken på alle pærene, og er ikke batteriet helt sprekt, så trekker dette og strøm.... syntes ikke det er rart det her blir varmt....

Toppene gir ikke laderen, den gir sine 10A den, så gir batteriet resten....

Har maken lader på 10 amp og batteri på 100Ah og har ingen problemer med det. Er jo bare på kvelden at jeg bruker strøm fra 12v som regel. Batteriet har jo bare godt av å bli brukt...

for all del, men ser jo på metrene at det tappes hos meg og, selv med mine ladere.... det er ofte det drar seg ned mot 10V utpå vinterkvelden......

Ikke mye igjen til moveren da Vegard.


lol! lol! lol!


Klarte ikke å holde meg.

Den blir liggende igjen hos caravansentret...... labber målbvisst forbi den stadig vekk..... man kan da kjøre, og rygge med henger

men nå kjører man vel skjelden moover seint på kvelden, etter en kveld i vogna...... har noe med når ting brukes i forhold til hverandre og da.....
Til Toppen Go down
Jan Ole
MODERATOR
MODERATOR


Male
Antall Innlegg : 13148
Age : 49
Localisation : Måløy.
Registration date : 11.03.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 20:12

Vegard

Er det 20A Mascot du har?
Jeg har 25A, er det noe spesiellt som er forskjell der?

_________________
Dethleffs Camper Lifestyle 720 SK -08
Vw Caravelle 2,5 Tdi 4motion -09


Sist endret av J.O. den Lør 27 Sep 2008 - 20:14, endret 1 gang
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sten Rune
Admin
Admin


Male
Antall Innlegg : 15853
Age : 46
Localisation : Sande i Vestfold
Registration date : 15.03.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 20:13

523iA skrev:
Sten Rune skrev:
523iA

Den samme erfaringen jeg har. Hender den krabber ned mot 10-10,5V seint på kvelden og hvis lampene utvendig på vogna har vært tent fra ettermiddagen
Men vi har jo fosåvidt vogner fra det glade 80-tall da
Var litt færre ting som brukte strøm i vogna den gangen


Twisted Evil Twisted Evil ganske miljøbevisste Twisted Evil Twisted Evil

lol! lol!

_________________
Sten Rune


"Je har ei lita vogn fra nittenseksogåtti,
men den vogna mi har je det godt i...."

Adria 530 -86 (med gulvvarme over HELE gulvet)
Chevrolet Suburban -95








Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Espen V
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!


Male
Antall Innlegg : 1312
Age : 34
Localisation : Ålesund =)
Registration date : 23.09.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 20:14

Sten Rune skrev:
523iA skrev:
Sten Rune skrev:
523iA

Den samme erfaringen jeg har. Hender den krabber ned mot 10-10,5V seint på kvelden og hvis lampene utvendig på vogna har vært tent fra ettermiddagen
Men vi har jo fosåvidt vogner fra det glade 80-tall da
Var litt færre ting som brukte strøm i vogna den gangen


Twisted Evil Twisted Evil ganske miljøbevisste Twisted Evil Twisted Evil

lol! lol!
Yupp-miljøet først! lol! lol!
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Tor-Inge
CAMPER
CAMPER


Male
Antall Innlegg : 30
Age : 43
Localisation : Rogaland
Registration date : 11.09.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 20:18

Ok. Takk karer. Da er konklusjonene så langt at laderen er i fin form, om enn litt liten for oppgaven.

Men omformeren er sannsynligvis røket. Jeg skal teste dette på måten Vegard foreslo, og så demonterer jeg denne og leverer den inn hvis den er ødelagt.

Takk igjen!!! Kongeforum dette!!! 30 svar på under to timer.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Gjest
Gjest



PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 20:19

Hei

kjære tid, åssen vogner har dere da?????? på min vogn er det drøyt 130 lyspærer i vogna, når alt er med.....

men nå er jo drøyt 40 av de i lyslistene over vinduene i salongen da, og 18 til, om en regner med lyslista over senga......
Til Toppen Go down
Sten Rune
Admin
Admin


Male
Antall Innlegg : 15853
Age : 46
Localisation : Sande i Vestfold
Registration date : 15.03.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 20:24

Vegard skrev:
Hei

kjære tid, åssen vogner har dere da?????? på min vogn er det drøyt 130 lyspærer i vogna, når alt er med.....

men nå er jo drøyt 40 av de i lyslistene over vinduene i salongen da, og 18 til, om en regner med lyslista over senga......

Har ikke plass til alle di lysa i våre 5-metere.... lol!

_________________
Sten Rune


"Je har ei lita vogn fra nittenseksogåtti,
men den vogna mi har je det godt i...."

Adria 530 -86 (med gulvvarme over HELE gulvet)
Chevrolet Suburban -95








Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Espen V
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!


Male
Antall Innlegg : 1312
Age : 34
Localisation : Ålesund =)
Registration date : 23.09.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 20:24

Vegard skrev:
Hei

kjære tid, åssen vogner har dere da?????? på min vogn er det drøyt 130 lyspærer i vogna, når alt er med.....

men nå er jo drøyt 40 av de i lyslistene over vinduene i salongen da, og 18 til, om en regner med lyslista over senga......
Må huske på at vogna di er nyere enn enkelte andre si vettu Wink
Jeg har vel bare 4 lamper med 5 pærer originalt, pluss utelampa jeg monterte i fjor.. Nå har jeg byttet lampa over vasken til en spotlist på totalt 60w da, men den bruker vi bare når vi lager mat-den lyser jo opp hele vogna lol!
Og traumen bruker jeg ikke så mye egentlig, så da er det ikke mye som trekker strøm
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Gjest
Gjest



PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 20:31

Sten Rune skrev:
Vegard skrev:
Hei

kjære tid, åssen vogner har dere da?????? på min vogn er det drøyt 130 lyspærer i vogna, når alt er med.....

men nå er jo drøyt 40 av de i lyslistene over vinduene i salongen da, og 18 til, om en regner med lyslista over senga......

Har ikke plass til alle di lysa i våre 5-metere.... lol!

Sten Rune

bare det høytsittende bremdelyset på midten av vogna, bak, har jo 8 eller 9 pærer, den utvendige belysningen av vogna er jo 14 pærer, pluss to over døra ute.....

nåe jeg sa antallet, så er jo det totalt lyspæreantall, inkl blinkere, skiltlus gasskassa, skirom, toalettet bad, ja alt...... tell selv, skal du se, det er flere enn du tror...... jef fikk hakeslipp når jentungen hadde tellt alle pærer, og måtte telle selv for å sjekke......
Til Toppen Go down
Jan Ole
MODERATOR
MODERATOR


Male
Antall Innlegg : 13148
Age : 49
Localisation : Måløy.
Registration date : 11.03.2007

PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Lør 27 Sep 2008 - 21:14

Vegard

Skjerpings. Du har oversettett elektrospørsmål lenger oppe!! cheers cheers santa

_________________
Dethleffs Camper Lifestyle 720 SK -08
Vw Caravelle 2,5 Tdi 4motion -09
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sponsored content




PosteTema: Re: Problemer med el. anlegget.   Today at 14:39

Til Toppen Go down
 
Problemer med el. anlegget.
Vis Forrige Tema Vis Neste Tema Til Toppen 
Side 1 av 3Gå til side : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: CAMPINGVOGNER :: Elektrisk (ladere,vinterkobling,12 volt/230 volt)-
Gå Til: